Ankara Hipodromu


Formula G 2007 Pistimiz, Ankara Hipodromu !


Formula G 2007 Yarışının Yarı Final ve fianl yarışları Ankara hipodromunda yapılacak.

Daha önceki Denetim Kurulu toplantılarında Güneş ve Hidrojen Arabaları Yarışlarının tek bir etkinlik çerçevesinde aynı günde ve İstanbul yerine Ankara ya da İzmir'de yapılması kararlaştırılmıştı. İzmir pistinin hazır altyapısına karşın kentten uzaklığı, bu durumun da hem protokol katılımını hem de medyadaki görünürlüğü olumsuz etkilemesi nedeniyle Yarışın Ankara'da yapılması kararlaştırılmış bulunuyor.

TÜBİTAK diyor ki;
Ankara'da merkezi bir konuma sahip olan ve Kültür Bakanlığı'na bağlı Atatürk Kültür Merkezi kompleksi içinde yer alan "eski hipodromun" etkinliğimiz için avantajlı bir seçim olacağı yolunda daha önce dile, getirdiğimiz görüşümüz, alanda değişik tarihlerde yaptığımız incelemeler sonucu daha da pekişti. Alanın en büyük avantajı, merkezi konumu. Kentin göbeğinde, metro istasyonunun hemen yanında olması. Bu kolay ulaşılabilirliğin, seyirci potansiyelini yükseltmesinin yanı sıra, etkinliğimiz için öteden beri arzuladığımız en üst düzeyde devlet ve hükümet protokolünün yarışları izlemesini sağlayacağı ve bu durumun da medya ilgisini olağanüstü artıracağı açık.

Alan, çok geniş ve yaklaşık 900 m uzunluğunda, asfalt kaplı bir tören geçidi alanı ve yan yollarından oluşuyor. Yan yolların bir bölümü, yarışa renk ve heyecan getirilmesi ve sürücü becerilerinin sınanması için gerekli. Alanda yaklaşık 2500 oturma kapasiteli bir kapalı tribün, hemen yanında birkaç yüz kapasiteli bir şeref tribünü, asfalt pistin karşı tarafında da iki blok halinde toplam 5000 oturma kapasiteli bir açık tribün bulunuyor. Asfalt pistin bir ucunda, araçların park edileceği ve takımların hazırlıklarını sürdüreceği bir "paddock alanı" olmaya uygun geniş bir beton açıklık var. Bu açıklıktan, iki açık tribün blokunun arasına çıkan 8-9 metre genişliğinde hasarlı asfalt kaplı bir yol bulunuyor. Bu yol da yarış güzergahına dahil edildiğinde, araç pilotlarını hem dar ve virajlı bir bölümde sınayacak hem de araçların maksimum hız kullanıp birbirlerini güvenle geçebilecekleri toplam 2,6 km uzunluğunda bir güzergah oluşuyor. Asfalt pist dışında kullanacağımız yan yolun imarı için Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdür Yardımcısı Erol Kaya ile görüşüldü ve mayıs ayında yeni asfalt dökümü konusunda söz alındı.

DİKKAT: Yarış alanı profesyonel bir yarış pisti olmadığı için elektrik altyapısı zayıftır. Her ne kadar organizasyon komitesi bir çözüm üretmeye çalışacaksa da, ekiplerin kaynak, kesim vb işlerinde kullanmak üzere yanlarında birer portatif jeneratör getirmeleri tavsiye edilir.

Alan geleneksel olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda askeri geçit töreni için kullanılmakta. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, alanın 2 Ağustos tarihinden itibaren tümüyle Silahlı Kuvvetlere tahsis edildiğini belirttiler. Bu nedenle, bir güvenlik payı da koyarak yarış tarihini 15 - 22 Temmuz olarak belirledik. Her iki yarış da 22 Temmuz günü yapılacak. Daha önceki günlerdeyse, kayıt, kontroller, güneş ve hidrojen arabaları için ayrı ayrı sıralama turları, yarı final yarışları, antrenman, bakım ve şarj yapılacak.