Dokuz Eylül Üniversitesi Solaris Güneş Arabaları Ekibi olarak her yıl yeni tecrübeler edinip yeni serüvenlere katılıyoruz. Ancak bunlar arasında öyle bir yarış düşününki mühendisliğin sınırları zorlansın, dünyanın dört bir yanından ulusları bir araya getirsin, bilinmezlere gebe bir macera barındırsın, rekabetin dozu hat safhada olsun. İşte tüm bunlar ortak bir paydada birleştirilince alanının en prestijli temsilcisi olan Bridgestone World Solar Challenge yarışı doğuyor.
Daha önce 2013 yılında S7 aracımızla Adventure kategorisinde 6., 2015 yılında S8 aracımızla Challenger kategorisinde 25. olduğumuz, tecrübeli bir ekip olarak katıldığımız seride bir yarışlık aradan sonra 2019 yılında tekrar katılarak ülkemizin tek temsilcisi olmanın haklı gururunu yaşadık.
Ekibimizin en önemli değerlerinden olan Yeni, Yerli, Daha verimli olgularının izlerini son aracımız olan “S10”da da sürdürmeye çalıştık. Tamamen sıfırdan, yeni temeller üzerine tasarlanan, tasarım ve üretim süreçlerini içerisine alan 2 yıllık zaman zarfı içerisinde büyük bir emek ve özveri ile üretilmiş, tam bir fedakârlık örneği bir araçtır S10. Pil grubu ve paneller haricinde, motor da dahil olmak üzere tüm elektriksel komponentleri ve mekanik bileşenleri ekip üyelerinin üstün çabaları neticesinde üretilip bir araya getirildi. Bu çabanın karşılığını yarış sonrasındaki sergide ziyaretçilerin ilgi odağı olarak aldık.
Avustralya’da kıtanın bir ucundan diğer ucuna 3021km üzerinden gerçekleştirilen yarışta pek çok takımla dostluklar kurarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Statik ve dinamik testleri başarıyla geçen ekibimiz sıralama turlarına pek çok başarılı takımı geride bırakarak 46 ekip arasından 19.oldu. Ekibimiz 7 günlük yarış sürecinde karşılaştığı pek çok soruna rağmen etkili ve hızlı çözümler üreterek yarış sonunda 18.sırada finish gördü.
Tüm imkansızlıklara ve olumsuzluklara karşı oradaydık. Başta sponsorlarımız olmak üzere bu süreçte bize olan inancını yitirmeyip, desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederiz.