Ekibimiz - 2012

Biz Kimiz

2003'te Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencileri tarafından kurulan disiplinler arası bir projedir...

Daha fazla..


Solaris Güneş Arabaları Ekibi


WSC 2013'e AEKT  ve Solaris 7 ekibimizle birlikte katılıyoruz.

Yeni dönem takım kadrosunu görüntülemek için tıklayınız
  

      2004 yılında başlanan Solaris Projesi,  onuncu yaşının içinde bulunmakta… Bu süre içinde, öğrencisi, akademisyeni, teknikeri, idari personeli, mühendisi ve sanayicisi ile iki yüze yakın aktif gönüllü projede yer aldı. Tasarımı tamamen proje ekibine ait olan gövde, şasi, şarj üniteleri, güç işletim ve performans arttırıcı üniteleri, motoru ve motor sürücü kartları, askı sistemleri, süspansiyonları gibi birçok ürün bu süreçte yine ekip üyeleri tarafından üretildi ve imal edilen üç araçta kullanıldı. Bu süreçteki büyük bir gururumuz, sadece proje ekibimizin çabaları sonucu elde ettiğimiz güvenle sağlanan desteklerle ortaya çıkardığımız araçlarımızı mühendislik eğitimimize uygulamalı eğitime destek adına kazandırmamızdır. Proje süresince kendi adıma duyduğum en büyük mutluluk ise öğrencilerimizin ekip çalışmaları ile elde ettikleri teknik, grup çalışması, görev ve sorumluluk bilinci tecrübeleri olmuştur.

      Yeni ve dördüncüsünü üretiyor olduğumuz aracımızla birlikte ekip olarak hedefimiz, dünyadaki diğer ekiplerle kendi tasarım, üretim, teknik bilgi ve emeğimizle yarışmaktır.


Yrd. Doç Dr. Aytaç Gören

Proje Yürütücüsü ve Sorumlusu


2011-2012 yılı itibariyle Mekanik Sistem Tasarım ve Üretimi, Elektronik Sistem Tasarım ve Üretimi, STOK(Sponsorluk Tanıtım Organizasyon ve Kurumsal İlişkiler) olarak 3 alt gruptan oluşmaktadır.  Ekibimizde Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Malzeme Mühendisliği bölümleri öğrencileri gönüllü olarak görev almaktadırlar. Dönem içerisinde yapılan toplantılarda takımın hedefleri belirlenerek bu hedeflere ulaşılması için ekip üyeleri bulunduğu alt gruplarda çalışmalarını sürdürürler.

Yaşam standartlarından vazgeçmek istemeyen insanoğlu sahip olduğu enerjiyi verimli kullanmalı, fosil yakıtlar yerine yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanmalıdır bu kaynaklardan biriside güneştir. Ekibimiz bu durumun bilincinde enerji verimliliği üzerine prosesler üreterek, yaptığı her çalışmada toplumsal bir farkındalık yaratma gayreti içerisindedir.










Yalçın ŞAHİN

Takım Kaptanı ve Pilot

 

MEKANiK ALT GRUBU

2009 yılından itibaren Dokuz Eylül Üniversitesi Makina Mühendisliği lisans öğrencisiyim.Öğrenim hayatımındaha verimli geçmesi için bir projede yer almayı planlıyordum ve bu amaç doğrultusunda 2010 yılında Solaris'e katıldım.Ekipte genel olarak araçların kompozit yapılarıyla ilgili konularda çalışmaktayım.Araçlarımızın askılarının tasarımı ve üretimi ekip üyelerine aittir.Dümenleme sistemlerinde hazır ürünler kullanılmaktadır.Bunlar yapılan hesaplamalara ve araçlara uygun olcak şekilde seçilmiştir.2012 yılından itibaren kendi tasarımlarımızı yaparak bu sistemleri de kendimiz üretmeyi planlıyoruz. Araç jantlarının tasarımı ekip üyelerine aittir.Jantlarda kullanılan malzeme alüminyumdur ve standartlara uygun olarak seçilmiştir. 


Burak BAYRAK
Mekanik Alt Grup Lideri

Umut BOZOK

DEÜ Makina Mühendisliği Bölümü

Lisans Öğrencisi
Erdem YALKIN

DEÜ Metalurji ve Melzeme Mühendisliği Bölümü

Lisans Öğrencisi
Özcan DİNÇ

DEÜ Makina Mühendisliği Bölümü

Lisans Öğrencisi
Deniz Ezgi GÜLMEZ

DEÜ Makina Mühendisliği Bölümü

Lisans Öğrencisi
    Yusuf Can ARSLAN

DEÜ Makina Mühendisliği Bölümü

Lisans Öğrencisi

 

 

ELEKTRONİK ALT GRUBU

2009 yılında takıma katıldım. 2012 haziran  itibarıyla mezunum. Takıma elektrikli araçlar hakkında bilgi almak ve kendim için bir elektrikli araç yapabilmek için katıldım ancak takımın ruhu ve bana olan güvenleri nedeniyle kariyerimi takımla birlikte sürdürmeye ve 9 Eylül  Üniversitesinde lisansüstü eğitimlere devam etmeye karar verdim.

   Araçlarda kullanılan elektriksel ve elektronik donanımın tasarımından, üretiminden ve  bakımından sorumludur. Araçlarımızda kendimizin tasarlayıp ürettiği maksimum güç noktası takipçileri (MPPT) kullanılmaktadır. MPPT'lerimizin verimi %94'tür. 2011-2012 döneminde pilleri dengeleyebilen pil yönetim sistemi (BMS) tasarlanmış ve üretilmiştir. Araç üzerinde denemeleri yapılmaktadır. Telemetri sistemimiz pillerin voltaj sıcaklık akım bilgilerini alıp RF alıcı-verici Modem yardımıyla 2km menzilde teknik ekibe gönderebilmektedir.


Eren GÜL
Elektronik Alt Grup Lideri

Ferhat İLHANLAR

DEÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü

Lisans Öğrencisi
Emre AKBIYIK

DEÜ Makina Mühendisliği Bölümü

Lisans Öğrencisi
Mustafa Kemal KALAYCI

DEÜ Elektrik-ElektronikMühendisliği Bölümü

Lisans Öğrencisi
Bartu YEŞİLKAYA

DEÜ Elektrik-ElektronikMühendisliği Bölümü

Lisans Öğrencisi
Hasan ÇEKEM 

DEÜ Makina Mühendisliği Bölümü

Lisans Öğrencisi
Osman KORKUT 

DEÜ Makina Mühendisliği Bölümü

Elektronik Sistemler Tasarımı


STOK ALT GRUBU


Bu serüvene nasıl dahil olduğumu anlatayım:Birinci sınıftayken okula ve İzmir’e alışmakla meşguldüm çoğunlukla. Yeşile ve doğallığa hayrandım ve kendimi bir gün bir şekilde bu işin içinde bulacağıma inanıyordum. Güneş enerjisiyle çalışan araç beni heyecanlandırmıştı. Proje sunumunu dinlediğimde üniversite hayatım boyunca, iyi düşüncelerle hareket ederek istediğim amacı gerçekleştireceğime inandım. Nihayetinde kendimi çok geliştirme fırsatı buldum, öğrendim ve anlatmaya çalıştım. Katıldığımız tüm etkinliklerde, görüşmelerde emeklerimizin kesinlikle boşa gitmeyeceğini anlattım. Tüm uğraşlarımız daha teknolojik, daha sağlıklı ve daha yaşanılabilir bir Türkiye için…
STOK (Sponsorluk, Tanıtım, Organizasyon ve Kurumsal İlişkiler) alt grubu revizyonlar sonucunda tek bir isim altında toplanmıştır. Alt grup başkanı görevlendirme yapar ve tüm işleri idare eder.  Bugüne kadar genellikle endüstri mühendisliği öğrencilerinden oluşan grubun aslında işletme, pazarlama gibi bölümlerden katılımlara da ihtiyacı vardır.


Meral DOST
STOK Alt Grup Lideri

Keziban IŞIK

DEÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü

Lisans Öğrencisi
Rabia KONAK

DEÜ Endüstri  Mühendisliği Bölümü

Lisans Öğrencisi
Neslihan ÖZZENUR

DEÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü

Lisans Öğrencisi
Melike TİRİLİ

DEÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü

Lisans Öğrencisi




TR | ENG
Linkler Sosyal Ağlar Bize Ulaşın
World Solar Challange     Tel:  +90 232 301 92 33
Fax: +90 232 301 92 04
E-mail: info@teamsolaris.com
Tübitak 
Dokuz Eylül Üniversitesi     
 
 Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi; Makina Mühendisliği Bölümü,                                          
3. Bodrum Kat  Solaris Odası 35397 Buca/ İZMİR                                    
Copyright  ©  
Solaris Solar Car Team
2003 - 2013